Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: För att låna behöver du ett lånekortsnummer och pinkod.
Omslagsbild för Laga med sashiko
Isbn: 978-91-2718-471-8
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Hobby, spel & lekar
Tillgänglig sedan: september 2024

E-bok

Laga med sashiko

Den japanska sömnadstekniken sashiko bygger på enkla stygn som traditionellt har använts för att laga kläder och textilier i mer eller mindre avancerade mönster. ILaga med sashikofår du bland annat lära dig att laga skjortor, jeans och strumpor med inspiration av olika sashikotekniker som hitomezashi och moyozashi. Du får också lära dig att sy en bodoko – en typ av japanskt lapptäcke att hänga på väggen eller använda som filt.

Takao ”Momi” Momiyama är mästare inom kampsporten iaido och började sin lagningsresa när han behövde laga sina träningsstrumpor, tabi, på 1980-talet. Vi gör en djupdykning i Momis arkiv och tittar närmare på plagg som han har lagat kontinuerligt under 40 års tid. Plaggen vittnar om en ständigt pågående cykel av slitage och reparation och visar att en lagning antingen kan vara enkel och funktionell eller bli en vacker utsmyckning.

Takao Momiyamas sashikoarbeten har visats i flera uppskattade utställningar på bland annat Vandalorum och Helsingfors designmuseum. Från sitt hem i Skåne för han sashikodagbok som han delar med sig av på Instagramkontot @momiyamatakao.

Kerstin Neumüller älskar att fördjupa sig i olika hantverk. I Laga med sashiko står hon för berättandet, men bidrar också med egna lagningar. Kerstin har tidigare skrivit En handbok om indigo, Lappat & lagat, Simple weave och Vardagsslöjd.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone