Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: För att låna behöver du ett lånekortsnummer och pinkod.
Omslagsbild för Mörkrets ryttare
Isbn: 978-91-8049-162-4
Förlag: North Audio Publishing
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2023

E-bok

Mörkrets ryttare

Gryningen kryper över horisonten och lyser upp kroppen som ligger på den sumpiga marken. Den ser fridfull ut, ung och stark. Men kinderna saknar livets friska färg och ögonen är kalla och döda…

 När Scotland Yards specialistutredare av rituella brott, dr Harrison Lane, skickas till det ödsliga kärrområdet Wicken Fenn för att hjälpa till med en mordutredning tror han först inte sina ögon. En ung, atletiskt byggd man har naglats fast med hästskor i marken, och björkris har strötts på överkroppen. Men det är det som ligger ovanför riset som fångar Harrisons intresse…

Ett litet ben vilar i ett snöre runt mannens hals. Harrison känner omedelbart igen det: en magisk talisman som sägs ge sin bärare övernaturliga förmågor. Den härstammar från en mycket gammal sekt som enligt vissa står i förbund med djävulen.

Offret identifieras snart som den lokala jockeyn Paul Lester. När Harrison söker igenom hans hem hittar han ett vitt kuvert som innehåller hästhår och en kryptisk anvisning till en mötesplats. Förskräckt inser han plötsligt varför Paul blev mördad: han var medlem i ett hemligt ryttarsällskap. Kan det betyda att andra medlemmar befinner sig i fara?

Harrison lyckas inte få kriminalaren som håller i utredningen att ta hans oro på allvar. Sedan hittas ett nytt mordoffer fastnaglat med hästskor och hans värsta farhågor besannas. Harrison vet att det snabbaste sättet att stoppa mördaren är att infiltrera sällskapet. Men kan han avslöja deras hemligheter och ta reda på hur mördaren spårar dem innan det är för sent?



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone