Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: För att låna behöver du ett lånekortsnummer och pinkod.
Omslagsbild för Nischen i muren
Isbn: 978-91-7893-550-5
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: januari 2022

E-bok

Nischen i muren

I Konstantinopels murar finns en nisch där förrädare, uppstudsiga undersåtar och misslyckade generaler får sina avhuggna huvuden utställda - skamnischen. Och det väldiga ottomanska riket lider inte brist på kandidater: nya huvuden rullar ständigt. Tundj Hata är sändebudet som har till uppgift att föra dem till huvudstaden. Nu är han på väg från det avlägsna Albanien med Ali paschas huvud i en lädersäck fylld med snö - Ali pascha, Napoleons och lord Byrons vän, som drömde om att befria sitt land från stormaktens välde.
Nischen i muren är en berättelse om makt, frihet och underkastelse. Med skälmromanens respektlöshet och legendens enkelhet gör den upp med totalitära styren från alla tider.
I svensk översättning av Marianne Eyre.

ISMAIL KADARE [f. 1936] är en albansk författare med franskt medborgarskap. Han fick sitt internationella genombrott redan med debuten Den döda arméns general [1963] och hans romaner finns i dag översatta till över trettio språk. Till priser han erhållit hör Prix Mondial Cino Del Duca 1992; Man Booker International Prize 2005 och Prinsen av Asturiens pris 2009.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone