Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: För att låna behöver du ett lånekortsnummer och pinkod.
Omslagsbild för Vitormen jagar
Isbn: 978-91-7987-613-5
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom Deckare & spänning Fantasy & SF Unga vuxna Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2022

E-bok

Vitormen jagar

Annie och hennes kompisar ska tälta vid sjön i skogen. Annies bäste vän Love är tveksam. Han säger att han har blivit jagad av något stort djur och att det är farligt i skogen. Har Love bara inbillat sig eller finns det något otäckt i skogen?

I denna gastkramande berättelse brottas Annie med frågan om vad hon ska tro på. Ska hon tro på Love eller vill han bara ha uppmärksamhet? Vem eller vad såg hon egentligen den där kvällen? Kan Annie ens tro på sig själv? Känslor av skuld, ånger och saknad blandas med fler frågor, där svaret visar sig vara mer skrämmande än något vågat tro.

Vitormen jagar är den första boken i en serie om nordiska väsen. Den vänder sig till läsare från 13 år. Det är en skräckhistoria och samtidigt en fin skildring av vänskap och tillit. På ett rakt och enkelt språk förmedlar den skrämmande känslor – både av att vara förföljd och av att inte våga lita på sitt eget omdöme.

Författaren Christin Ljungqvist har skrivit flera ungdomsböcker, men detta är hennes första lättlästa bok. Hennes böcker har ofta övernaturliga inslag.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone