Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: För att låna behöver du ett lånekortsnummer och pinkod.
Omslagsbild för Verarnas drottning: Del 2 i Markus av Trolyrien
Isbn: 978-91-8916-908-1
Förlag: Pärlan Förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: oktober 2021
Uppläsare: Teodor Lind
Length: 13 timmar 2 minuter

Ljudbok

Verarnas drottning: Del 2 i Markus av Trolyrien

Diomeda lever i exil bland folket verarna. I Valarien besitter greve Stronius Pärlehand makten och har drivit Albrak på flykt. Ilasa följer med Albrak som hans personliga tjänare. Tillsammans söker denna oförutsedda trio upp kréernas matrark som vill prata om Valariens framtid. Resan för dem genom den brännande öknen till Sirana, en glittrande stad av glas.

Visserligen har Josua utropat Diomeda till arvtagare till tronen, men det tycks inte spela någon roll när Pärlehand sprider sina ränker och Albrak inte heller tror henne. Hur ska Diomeda finna sin väg i allt detta? Och vilken roll spelar Markus för Valariens framtid?

Följ med till en värld som vi först mötte i Markus av Trolyrien: en värld av gränslös fantasi, humor, spänning och intressanta karaktärer. I likhet med Terry Pratchetts böcker är det omöjliga möjligt och det annorlunda naturligt. I Valarien är det inte konstigt att gräset är blått eller att varje by har åtminstone en snigel stor som ett hus, att man springer på trädens kronor eller att man firar varandras snytdagar istället för födelsedagar. I den här världen kan allting hända.

Om Markus av Trolyrien, del 1 i serien om Valarien:

”En spännande bok med härliga vändningar och galenskaper.” – Läsfåtöljen, blogg

”... en bok för alla och den gränslösa och vågade fantasin gör att den sticker ut. Boken gör mig så glad och det är härlig läsning. Det är händelserika historier och många spännande vändningar och man bara rycks med. Att en sådan här bok skrivs för ungdomar är roligt och unikt och jag är grymt imponerad! Kommer det en uppföljare, månntro? Hoppas! För det här är så unikt, så bra!”
– Tusen sidor, blogg

” ... skriven med humor och är lättsam att läsa ... Det här är en bra och välskriven bok för fantasyfrälsta.”
BTJ-häftet nr 2, 2017, Anna-Karin Närkling

”Det här är den bästa ungdomsroman jag läst på länge. Det var sorgligt att den tog slut. Jag väntar på en ny. Låt dig inte avskräckas för att det är en ungdomsroman den kan läsas av alla.”
– Litteraturskafferiet, blogg

En riktigt bra och spännande bok man inte vill släppa! ... När man tror att man vet vad som ska hända tar berättelsen oväntade vändningar ... ett jättebra och viktigt budskap om att man kan övervinna omöjliga situationer om man inte ger upp och att även en liten människa kan göra stor skillnad!
– Amiranda, Goodreads

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone