Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: För att låna behöver du ett lånekortsnummer och pinkod.
Omslagsbild för Ingen kvinnas land
Isbn: 978-91-8946-826-9
Förlag: Bookea
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2021

E-bok

Ingen kvinnas land

Sommaren 2019. Journalisten Dea Wilenius är på flykt från Stockholm och från sitt eget liv. Efter att två främmande män har gjort inbrott i hennes lägenhet och skjutit ner grannpojken Em är det omöjligt att återvända hem. Tillsammans med vännen Sabina lämnar Dea stan och beger sig söderut för att ansluta till en grupp kvinnor som ställt sig utanför samhället. Deras metoder är minst sagt kontroversiella och snart misstänker Dea att hon inte får veta hela sanningen om vad som egentligen pågår på den ödsligt liggande gården.

Från att främst ha fokuserat på att hitta mannen som överföll henne inser Dea att hon behöver kartlägga om det finns ett samband mellan alla våldsamma händelser som drabbat henne. Mordet på det äldre paret i skärgården väcker ännu fler oroande frågor. Och vad är det som egentligen har hänt med den omstridda opinionsbildaren Julia Ganessi, som försvunnit spårlöst? Under sommaren eskalerar gängvåldet och polisen står maktlös inför kriminella klaner som tar över allt fler områden. Fria medier rapporterar utan omskrivningar - men de stora medieplattformarna fortsätter att desinformera för att inte skapa onödig oro. Ändå tränger sig verkligheten på. Våldet skonar ingen, vare sig en anonym svensson som råkar befinna sig på fel plats vid fel tidpunkt - eller en mäktig mediechef.

Samtidigt försöker några utsatta individer överleva i den nya, skoningslösa verkligheten. Adriano gömmer sig från sitt förflutna i en krympande vildmark där det ännu går att gömma sig hjälpligt från omvärlden. Olivia ruvar på hämnd. Jenny flyr för sitt liv och Ulla får ett bistert uppvaknande. Den gemensamma nämnaren heter Dea Wilenius och svävar själv i livsfara. För det blir allt svårare att överleva i ingen kvinnas land. I synnerhet när fienden tillhör samhällets mäktigaste...



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone