Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: För att låna behöver du ett lånekortsnummer och pinkod.
Omslagsbild för Fyratusen veckor : Tidshantering för ett ändligt liv
Isbn: 978-91-2781-751-7
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: oktober 2021

E-bok

Fyratusen veckor : Tidshantering för ett ändligt liv

Vårt liv är i genomsnitt ungefär fyratusen veckor. De veckorna ska räcka för allt du vill och måste göra: arbete, familj, fritid, träning, andlig och personlig utveckling. Det är inte underligt att vi har svårt att hinna med, och att det numera finns en hel industri som säljer system för tidshantering av såväl hemma som på jobbet.

Den hyllade brittisk-amerikanske skribenten Oliver Burkeman har själv känt stressen inpå livet. Han har provat på det mesta som finns av tidshanteringsmetoder, och han har konstaterat att nästan ingen fungerar. Orsaken är, menar han, att de bygger på en lögn om att det finns ett rätt sätt för att hinna med allt du vill och anser dig behöva göra. Men i en ändlig tillvaro är något sådant helt enkelt inte möjligt. Vi måste acceptera att livet inte rymmer hur mycket som helst, att vi hela tiden måste välja väg, och att vi därför måste avstå från många andra alternativ.

Oliver Burkemans Fyratusen veckor är tänkvärd, underhållande och skriven med underfundig humor. Det här är inte i första hand en självhjälpsbok snarare ett kulturhistoriskt strövtåg bland märkliga nutidsfenomen och filosofer, psykologer och författare som genom tiderna har stångats mot tillvarons och tidens ändlighet. Boken avslutas med några råd om hur vi bäst utnyttjar det begränsade antal veckor som har fallit på vår lott.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone