Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: För att låna behöver du ett lånekortsnummer och pinkod.
Omslagsbild för Peps Persson - Spela för livet: en biografi
Isbn: 978-91-8943-380-9
Förlag: Vibery Audiobooks
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: september 2021
Uppläsare: Henrik Norman
Length: 10 timmar 15 minuter

Ljudbok

Peps Persson - Spela för livet: en biografi

Peps. Den som inte känner till honom har i alla fall hört hans musik, tidlöst förankrad mitt i samhället. Livsbejakande "Oh boy!" är populär på skolavslutningarna. "Falsk matematik" spelas när orättvisor kommer på tal. "Hög standard" är alltid en käftsmäll mot prylkommersen.

Andra artister har sett storheten i hans kompositioner. Han har spelat med gränslöst många, från Rockande Samen till Wilmer X och Timbuktu. Hos honom möts afro beat och schottis. 

Lill Lindfors tog sig an dansanta calypson "Rus". Det allra svenskaste, helgsuperiet, har aldrig analyserats så väl i ord. Efter Peps låttexter kan ingen längre hävda att svenska - eller skånska - är ett fattigare språk än engelska.

"Spela för livet" tar avstamp i bandet Down Beat Crowd som formades kring Per Åke Persson i Hässleholm i mitten av 60-talet. Med bluesen, och senare reggaen, adderade Peps nya färger till den svenska musikpaletten.

Göran Holmquist skriver om musik och populärkultur. Under många år journalist på Helsingborgs Dagblad. Han har författat, och medverkat i, dussinet böcker och gjort musikprogram för Sveriges Radio.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone