Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: För att låna behöver du ett lånekortsnummer och pinkod.
Omslagsbild för Filosofins historia : Tretusen år av tänkande
Isbn: 978-91-8020-142-1
Förlag: Fri Tanke Förlag
Kategori:
Filosofi
Tillgänglig sedan: september 2021

E-bok

Filosofins historia : Tretusen år av tänkande

Berättelsen om filosofins historia är storslagen och omfattar idéer, betraktelser och läror som lagts fram av de mest kreativa tänkarna genom mänsklighetens historia.

I Filosofins historia presenterar A. C. Grayling, professor i filosofi och en av vår tids mest framstående tänkare, filosofiska traditioner från Öst till Väst. Med stilistisk klarhet tar Grayling läsaren från uppfattningar om världen och moralen före Buddha, Konfucius och Sokrates, vidare genom europeiskt tänkande under kristendomens dominans, från renässansen och upplysningen, till Mill, Nietzsche, Sartre och filosofiskt tänkande idag.

Genom att redogöra för idéer som framförts av inflytelserika tänkare, berömda såväl som mindre välkända, täcker Grayling i sin tillgängliga genomgång kunskapsteori, metafysik, etik, estetik, logik, politisk filosofi, medvetande- och språkfilosofi, och hur dessa områden diskuterats genom historien. Grayling levandegör det fascinerande tankeutbyte som pågått inom och mellan epoker och frågar sig: Vad vi har lärt oss – och vad återstår att komma underfund med?



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone