Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: För att låna behöver du ett lånekortsnummer och pinkod.
Omslagsbild för Yoga & Tantra- historia, filosofi och mytologi
Isbn: 978-91-8944-810-0
Förlag: Bookea
Kategori:
Filosofi
Tillgänglig sedan: augusti 2021

E-bok

Yoga & Tantra- historia, filosofi och mytologi

Berättelserna om hur gammal yoga som praktik är, var den uppstod och vem den tillhör är många och inte sällan motstridiga. Yogautövare måste ofta navigera genom en djungel av information för att söka svar på sina frågor. Vad är egentligen målet med yoga? När uppstod den typen av utövning som lärs ut idag? Är det relevant för samtida yogautövare att studera Yoga Sutra? Vad symboliserar de olika indiska gudarna och gudinnorna? Och hur hänger egentligen yogisk och tantrisk tradition samman?

I Yoga & Tantra- historia, filosofi och mytologi får du en lättläst och klar överblick över yogan och tantrans ursprung och historiska utveckling och en djupare förståelse för de olika filosofiska system och begrepp som används under namnet ”yogafilosofi”. Boken ger även inblick i hur yogavärldens klassiska litteratur kan förstås kontextuellt, dvs hur den relaterar till och speglar den tid och plats den uppstod i. Samt hur yogisk mytologi och dess gudomar kan användas för att sätta ord på inre upplevelser eller stärka delar av oss själva.

Boken är ett måste för yogalärarutbildningar såväl som för den nyfikna yogautövaren eller vetgiriga sökaren.

Tova Olsson är yogalärare, skribent och religionsvetare. Hon har publicerats i vetenskapliga tidskrifter och föreläser, samt håller utbildningar om yogans historia, filosofi och mytologi. Hon har en MA i religionshistoria från Göteborgs Universitet.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone