Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: För att låna behöver du ett lånekortsnummer och pinkod.
Omslagsbild för De nya ögonen
Isbn: 978-87-2675-578-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: mars 2021

E-bok

De nya ögonen

Stockholmsbon Birgitta Brus har blivit sjukskriven. Men det är inget hon valt själv. Nej, det var doktorn som i princip tvingade henne till både ledighet och semesterresa. Nu måste någon okänd människa ta över hennes klass i folkskolan - och att den inneboende svägerskan är totalt hopplös med hushållet är knappast någon nyhet. Hur ska alla klara sig utan henne?

När det väl är dags att resa bestämmer sig Birgitta för att hoppa av tåget i Nässjö och fortsätta framåt på cykel. Slutmålet är Skåne, men på vägen dit charmas hon av det småländska höglandet och dess vänliga bönder. Utan att hon riktigt förstår hur det gått till har hon snart blivit piga åt en nämndeman - och arbetet gör henne riktigt gott. Plötsligt har hon hittat en plats där människorna faktiskt uppskattar henne för den hon är. Och kanske är det även här hon en dag ska hitta kärleken...

Märta Leijon (1893-1971) var en svensk författare, lärare och lantbrukare. Hon var även en utav grundarna av Centerkvinnorna. Hennes skönlitterära böcker skildrar ofta lantbrukarnas dagliga slit och belyser även viktiga samhällsproblem.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone