Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: För att låna behöver du ett lånekortsnummer och pinkod.
Omslagsbild för Häxdoktorn
Isbn: 978-87-1187-406-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Unga vuxna
Tillgänglig sedan: december 2017
Uppläsare: Malin Janlöv
Length: 3 timmar 11 minuter

Ljudbok

Häxdoktorn

Den sista delen i den spännande Häxserien!

Ulv har återvänt till Karlstad för att praktisera som läkare. Samtidigt drar pesten fram genom 1700-talets Sverige och lämnar inget mer än död efter sig. Inte nog med det så hänger de livsfarliga anklagelserna för häxeri alltjämt i luften. Men mot dessa odds hittar Ulv kärleken och, kanske, kan en ljusare framtid skymtas i mörkret.

Häxdoktorn är en spännande berättelse som tar läsaren tillbaka till en tid i Sveriges historia där många hemskheter var en del av vardagen och frihet inte alltid en självklarhet. Men framför allt handlar boken om hur viktigt det är att våga gå sin egen väg och kämpa för en bättre framtid.



Maj Bylock (1931-2019) var en av Sveriges mest betydande och omtyckta barn- och ungdomsförfattare. Hon belönades bland annat med Astrid Lindgren-priset år 1990. Hennes många böcker har underhållit barn och unga sedan debuten 1964 och fortsätter att locka nya läsare än idag.

Häxserien utspelar sig i Värmland under häxprocessernas tid, slutet av 1600-talet och början av 1700-talet, då anklagelser för att vara häxa kunde kosta en livet. Under denna farliga tid får vi följa en mor och en son som inte bara har fått samma förmåga inom läkekonsten, utan även samma anklagelser riktade mot sig. De blir båda utpekade för att vara häxor.
Maj Bylocks häxserie består av sju böcker: Häxprovet, Häxans dotter, Häxpojken, Häxguldet, Häxkatten, Häxbrygden, och Häxdoktorn.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone