Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: För att låna behöver du ett lånekortsnummer och pinkod.
Omslagsbild för 2,32 meter under havet
Isbn: 978-91-8853-324-1
Förlag: Bokförlaget Mormor
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2017

E-bok

2,32 meter under havet

Det är september 1969. Orkanen drar in över Skåne och griper tag i Volkswagen-bussen som för att stoppa den, välta den, visa att allt är fel. Den rostiga gamla bussen, som Alice, hennes far och mormor färdas i, är impregnerad med äppeldofter: Gravensteiner, Alice och James Grieve. Bakom sig lämnar de fruktodlingen och släktgården Gustafslund på Österlen och en stor sorg efter mammans plötsliga bortgång.

I den nybyggda Skånska Cementvillan utanför Kristianstad försöker de bygga upp en tillvaro, trots det svåra som hänt. Mellan Alice och hennes far utkämpas snart ett krig. Alice vägrar leva det liv han så gärna vill se henne leva. Hon vägrar att leva något liv över huvud taget: att ligga i himlasängen, under det bedövande tjocka täcket, är det enda hon vill. Men allt är inte svart. Änglaflickan, som Alice studerar genom gluggen i persiennen, ger hopp och ljus.

2,32 meter under havet handlar om sorg och hur man lever vidare när man har förlorat allt. Men det är också berättelsen om ett Sverige i förändring, där smaker och lukter försvinner och det rivs för motorvägsbyggen och storskaliga slakterier.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone