Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: För att låna behöver du ett lånekortsnummer och pinkod.
Omslagsbild för Gebbes egen ton: En grodas vardag i ton och färg med 30 musiklekar
Isbn: 978-91-7569-575-4
Förlag: Books on Demand
Kategori:
3-6 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: augusti 2016

E-bok

Gebbes egen ton: En grodas vardag i ton och färg med 30 musiklekar

Känner du Gebbe? Han är en groda som alla andra. Förutom att hans fötter är mer mörkgröna och hans kropp är mer ljusgrön. Och att han gör allt på sitt sätt. Ingen kan göra precis likadant. Gebbe har sin egen ton. En dag går han för att leta efter någonting nytt. Han hittar en ny leksak, en sorts boll som reagerar med ljud och färger på hans känslor. Så småningom lär han känna sin ”GT” och lita på den.

Gebbes upplevelser är musikaliska och färgrika, de går lätt att känna igen i småbarns vardagsliv. Berättelserna innehåller 30 musiklekar. Nästan alla går att göra utan att använda ett musikinstrument. Främsta målet med den här boken är att väcka intresse för (ens eget) ljud. Känslor får finnas till. Barn stimuleras  till att använda toner och färger för att uttrycka sig.  Att spela ett instrument kan vara nästa steg.

Nicolette van der Leeuw (1955) är specialpedagog och konstnär från Holland. Sedan 2005 bor hon i Sverige och läste in en fil. kand. i musikvetenskap vid Göteborgs universitet. Upplevelser från sina barns och sin egen barndom var anledningen till att undersöka vilken roll musik egentligen spelar i livet. Hur stort är musikens inflytande, även om man inte spelar själv? ”Barns vardag är full av musik”, säger hon, ”inte minst för att föräldrar från början kommunicerar med sina barn på ett musikaliskt sätt.” Med berättelserna om grodan Gebbe debuterar Nicolette som barnboksförfattare. Hon har också gjort illustrationerna. ”Att utforma en tanke i text och bild är naturligt för mig”, säger hon. ”Det hjälper mig att utveckla den. Sedan letar jag gärna efter musik som passar till den. Men det är svårt att bestämma sig för bara ett musikstycke. Det som känns bra idag, kan kännas annorlunda imorgon. Ibland vill jag anpassa det eller göra något eget”.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone